WAARSCHUWING U leest een oud artikel uit het Codaisseur-archief dat we voor uw gemak hebben bewaard. Het kan echter verouderd of helemaal niet meer relevant zijn. Wees gewaarschuwd!

Techmongers kroont de STARS.

Auteur:
Zuzana Blystanova
21 december 2022

Het is bijna kersttijd en de meesten van ons zijn koffers aan het pakken om tijd door te brengen met onze geliefden en de laatste cadeautjes te shoppen. En hoewel de kerstster schijnt, is er een andere STAR die ik onder uw aandacht wil brengen voor het einde van dit, voor velen van ons, turbulente jaar 2022.

Een belangrijke, steeds terugkerende test van 2022 is zonder twijfel de aanwervingsuitdaging waarmee veel bedrijven worden geconfronteerd. Met zoveel openstaande vacatures lijkt er een tekort aan talent en mensen om deze posities in te vullen. Bij Techmongers kijken we naar deze situatie en zien we geen probleem: we zien een uitdaging die eenvoudig op te lossen is! Dus als u nieuwsgierig bent naar de oplossing voor uw aanwervingsprobleem, laat me u dan in dit artikel kennismaken met de STARS-oplossing.

In mijn vorige blog heb ik al voorgesteld dat u de strijd aanbindt met 'The Paper Dragon', een voorwaarde in uw huidige vacature die van de sollicitanten een papieren diploma eist. In voorgaande decennia was een universitair of vergelijkbaar diploma relevant om iemands vaardigheden en capaciteiten te bewijzen. En zonder twijfel heeft dit heel goed gewerkt om honderden sollicitanten voor uw openstaande functie te filteren. En zoals reeds vermeld in datzelfde artikel, houden we allemaal van diploma's en opleidingen, en is het absoluut nuttig. Toch heeft niet iedereen met talent de tijd of de financiële middelen om een jarenlange studie te volgen om er een te behalen. 

Wat we tegenwoordig echter ook zien op de arbeidsmarkt is dat mensen niet zo veel investeren in hun opleiding; met zoveel openstaande en beschikbare vacatures - waarom zouden ze al die tijd, moeite en vooral: geld besteden? Hun spaargeld of misschien dat van hun ouders? Ze zijn vrij om andere beslissingen te nemen en een loopbaan naar keuze na te streven via andere manieren van opleiding en bijscholing. De werkgevers moeten dus vechten voor de weinigen in de talentenpool met een 'papieren diploma' en missen deze STARS: people Skilled Through Alternative Routes.

Om u van stralende STAR-voorbeelden te voorzien, heb ik een paar mensen uit mijn netwerk benaderd. En zie! Zonder een universitair diploma zijn zij erin geslaagd een nieuwe carrière in de technologie na te streven en zijn zij opmerkelijke werknemers gebleken. En ik kan niet wachten om deze STARS-voorbeelden met u te delen! Maar jullie krijgen dit cadeau via mijn volgende blog in januari 2023 ;) Dus stay tuned! Goed om te weten dat Techmongers er na uw welverdiende kerstvakantie nog steeds zal zijn om u te adviseren over de volgende stap!

Dus voor nu wens ik jullie een vrolijk kerstfeest en mogen we allemaal het jaar 2023 beginnen met meer stralende sterren in onze teams.

Laat je team groeien.
Met Techmongers kunnen jullie je eigen tech academy aanbieden met bootcamps of traineeships en permanente educatie. Je neemt mensen aan op cultuur-fit en wij geven je nieuwe werknemers de vaardigheden die ze nodig hebben om het beste werk te leveren in jouw organisatie.
Word Partner