WAARSCHUWING U leest een oud artikel uit het Codaisseur-archief dat we voor uw gemak hebben bewaard. Het kan echter verouderd of helemaal niet meer relevant zijn. Wees gewaarschuwd!

Techmongers kronen de STARS- Deel II.

Auteur:
Zuzana Blystanova
31 januari 2023

Hallo lezers! 

Behoort het tot uw nieuwjaarsvoornemen om uw teams te voorzien van geweldige nieuwe collega's? In deze blog kijken we opnieuw naar het onderwerp STARS en hoe het inhuren zonder de eis van een papieren diploma andere bedrijven heeft geholpen bij het aantrekken van getalenteerde en duurzame arbeidskrachten.

STARS: People Skilled Through Alternative Routes zijn een uitstekend antwoord op de aanwervingsuitdagingen van vandaag. Wel, zeker voor die bedrijven die het papieren diploma nog steeds als harde eis stellen voor hun openstaande tech-vacatures: Stop met het over het hoofd zien van een groot aantal potentieel perfecte job matches door een stukje 'papier' te eisen. Maak in plaats daarvan van de 'culture match' je nieuwe eis!

In mijn laatste blogpost van december 2022 beloofde ik u lichtende voorbeelden uit mijn eigen netwerk. 

Om u te voorzien van stralende STAR-voorbeelden, heb ik een paar mensen uit mijn netwerk benaderd. En zie! Zonder een universitair diploma zijn zij in staat geweest een nieuwe carrière in de technologie na te streven en zijn zij opmerkelijke werknemers gebleken.

De onderstaande STARS begonnen aan een technische carrière zonder een technisch diploma. Ze kregen een kans nadat ze hun technische vaardigheden hadden geleerd in verschillende Boot Camps of veel tijd hadden besteed aan zelfstudie. Nu verrijken ze geweldige teams met hun talent. Ze stemden ermee in om mijn vragen te beantwoorden en hun inzichten zijn super interessant om te lezen! Dus laat me ze aan je voorstellen:

—-----------------------------------------------------------------------

Rafael Baptista

Huidige positie: Frontend Ontwikkelaar bij Adyen

Q: Wat was je carrière/baan/werkgelegenheid/opleiding/studie situatie voordat je in de techniek werkte?

A: Bedrijfskunde en marketing (accountmanager bij een bank, commercieel manager bij een ijsdistributiebedrijf, freelancer in digitale marketing).

Q: Waarom besloot u dit nieuwe carrièrepad in de techniek te kiezen?

A: Sinds mijn verhuizing naar Europa in 2016 heb ik moeite gehad om met mijn achtergrond en eerdere ervaring een fatsoenlijke baan te vinden. Bij het zoeken naar nieuwe mogelijkheden op de arbeidsmarkt ontdekte ik dat Tech-bedrijven veel betere lonen en arbeidsvoorwaarden boden dan welke andere sector ook. Dus besloot ik zelf te beginnen met het leren van webontwikkeling, om het eens te proberen en te zien of het bij me paste. Het beviel me vanaf het begin en ik besloot er mijn tijd in te investeren.

Q: Wat waren de struikelblokken die u heeft ervaren bij het nastreven van deze nieuwe carrière?

A: Toen ik na een studie van ongeveer 6 maanden als autodidact begon te solliciteren, kreeg ik honderden gesprekken, meestal met rekruteringsbedrijven, en ik kwam niet door de aanwervingsprocessen heen omdat de meeste van hun klanten vroegen om meer ervaren ontwikkelaars of op zijn minst een diploma computerwetenschappen. Na vele pogingen realiseerde ik me dat een bootcamp me kon helpen dit obstakel te overwinnen en beter in contact te komen met bedrijven op de markt.

Q: Welke alternatieve opleiding heeft u gevolgd om u te helpen met de vaardigheden die nodig zijn voor deze technische carrière?

A: Udemy-cursussen, boeken die ik leende van mijn broer die een senior java-ontwikkelaar is (zelfstudie), en een bootcamp voor webontwikkeling bij Codaisseur, die me hielp een baan te krijgen bij het bedrijf waar ik werk.

Q: Wat zou u werkgevers adviseren die nog steeds een papieren diploma als harde eis stellen aan sollicitanten?

A: Ik denk dat mensen nu meer dan ooit altijd en overal toegang hebben tot informatie en dat er elke dag in versneld tempo veranderingen plaatsvinden. Er zijn veel getalenteerde mensen die willen werken, die bereid zijn te leren en die de juiste culturele fit hebben voor uw bedrijf. Maar het enige wat ze nu nodig hebben is een kans. De behoeften van de huidige markt zijn dus niet dezelfde als jaren geleden, en deze mensen met verschillende achtergronden die leren programmeren maar geen graad in computerwetenschappen hebben, kunnen een geweldige oplossing zijn om diversiteit en meerdere vaardigheden in uw bedrijf te brengen, wat snelheid en innovatie brengt. Ze zijn cruciaal voor elk bedrijf om te overleven en te slagen in de huidige marktomgeving.

Luis Arenas

Huidige positie: API ingenieur bij AppyThings

Q: Wat was je carrière/baan/werkgelegenheid/opleiding/studie situatie voordat je in de techniek werkte?

A: Restaurant eigenaar, werkte als chef-kok en ook als barman.

Q: Waarom besloot u dit nieuwe carrièrepad in de techniek te kiezen?

A: Ik studeerde informatica, maar tijdens mijn studie had ik nooit het gevoel dat ik erbij hoorde, want ik was niet zoals mijn klasgenoten, zelfs toen ik een van de topstudenten van mijn klas was - ik voelde me onzeker tot ik er uiteindelijk mee stopte. Totdat ik Codaisseur Academy zag en daar kreeg ik het vertrouwen terug dat ik nodig had. Ik wilde altijd al terug naar de IT omdat ik dol ben op programmeren, maar ik durfde het gewoon niet te proberen.

Q: Wat waren de struikelblokken die u heeft ervaren bij het nastreven van deze nieuwe carrière?

A: Ik heb geen problemen ondervonden met het hebben van een papieren diploma. Het grootste struikelblok was mijn technische achtergrond, zelfs nu ik API engineer ben: naast de kennis van ontwikkelaars moest ik veel leren over de actuele systeemarchitectuur die er wordt gebruikt.

Q: Welke alternatieve opleiding heeft u gevolgd om u te helpen met de vaardigheden die nodig zijn voor deze nieuwe carrière?

A: Ik heb een 10 weken durende full stack web development Bootcamp gedaan. Ik kreeg ook aanvullende training bij mijn werkgever om alle vaardigheden te leren die nodig zijn om API engineer te worden. Ik heb bijvoorbeeld de Google Cloud - Associate Cloud Engineer certificering gedaan.

Q: Wat zou u werkgevers adviseren die nog steeds een papieren diploma als harde eis stellen aan sollicitanten?

A: Ik zou hen adviseren om niet zo star te zijn, ze zullen zeker verrast zijn door de getalenteerde mensen die er zijn zonder diploma.


Irene De Nicolo

Huidige positie: Frontend Tech Lead bij TNW

Q: Wat was je carrière/baan/werkgelegenheid/opleiding/studie situatie voordat je in de techniek werkte?

A: Master in bedrijfswetenschappen en 5+ jaar ervaring in digitale en groeimarketing.

Q: Waarom besloot u dit nieuwe carrièrepad in de techniek te kiezen?

A: Om met mijn klanten te kunnen werken aan projecten die naast de technische marketingimplementaties ook de coderingskant omvatten.

Q: Wat waren de struikelblokken die u heeft ervaren bij het nastreven van deze nieuwe carrière?

A: Het impostorsyndroom was en is nog steeds de belangrijkste blokkade. Hoewel ik geloof dat het een van de beste beslissingen was die ik ooit heb genomen, was en is het een hele uitdaging om aan het eind van mijn twintiger jaren van carrière te veranderen en zoiets ongelooflijk technisch te beginnen. Het gevoel geen sterke professionele of technische achtergrond te hebben kan moeilijk te overwinnen zijn, maar het is een leerproces...

Q: Welke alternatieve opleiding heeft u gevolgd om u te helpen met de vaardigheden die nodig zijn voor deze nieuwe carrière?

A: 10-weekse Full Stack web development cursus met certificaat

Q: Wat zou u werkgevers adviseren die nog steeds een papieren diploma als harde eis stellen aan sollicitanten?

A: Hangt af van de aard van de baan. Voor de meeste functies op het gebied van webontwikkeling die ik in mijn loopbaan heb gezien, kan een papieren diploma gemakkelijk averechts werken, gezien het algemene gebrek aan technisch talent en gezien het feit dat het grootste deel van wat normaal gesproken voor deze functies vereist is, waarschijnlijk geen onderwerpen zijn die mensen sowieso op de universiteit zouden leren. Maar er zijn natuurlijk tal van functies waar een bepaald niveau van certificering begrijpelijkerwijs een vereiste is, dus ik wil er niet te veel over generaliseren.

—-----------------------------------------------------------------------

In de tussentijd kunt u zich afvragen hoe ik er zeker van kan zijn dat een STAR is wat ik nodig heb in mijn team.

Zoals welsprekend beschreven door mijn inspiratiebron voor deze blog 'Opportunity At Work', ik citeer: 

"Denk hier eens over na: Denk na over de top 3-5 vaardigheden die u dagelijks in uw werk gebruikt en die u effectief maken. Waar heb je elke vaardigheid voor het eerst geleerd? Wanneer en hoe heb je die onder de knie gekregen? De meesten van ons verwerven meer vaardigheden en scherpen bestaande vaardigheden aan tijdens hun loopbaan. Net als bij STAR's wordt een groot deel van de vaardigheden van elke werknemer langs alternatieve wegen verworven. Terwijl technische vaardigheden zoals coderen kunnen worden aangeleerd, zijn meer genuanceerde vaardigheden zoals sociale scherpzinnigheid, servicegerichtheid en actief luisteren, die fundamenteel zijn voor veel functies, de STARs al".

En als u zich zorgen maakt over waar u uw werknemers met een gebrek aan technische vaardigheden kunt opleiden, kunt u altijd contact opnemen met Techmongers. Wij adviseren u graag over hoe u kunt inhuren op basis van culturele match en hoe u uw werknemers de nodige technische vaardigheden kunt bijbrengen in een van onze vele cursussen. 

* Dit artikel bevat citaten uit en de term "STARS", gecreëerd door Opportunity At Work.

Laat je team groeien.
Met Techmongers kunnen jullie je eigen tech academy aanbieden met bootcamps of traineeships en permanente educatie. Je neemt mensen aan op cultuur-fit en wij geven je nieuwe werknemers de vaardigheden die ze nodig hebben om het beste werk te leveren in jouw organisatie.
Word Partner