WAARSCHUWING U leest een oud artikel uit het Codaisseur-archief dat we voor uw gemak hebben bewaard. Het kan echter verouderd of helemaal niet meer relevant zijn. Wees gewaarschuwd!

Waarom we Techmongers hebben opgericht

Auteur:
Wouter de Vos
30 november 2022

Vorige week besloot ik het nieuws dat mijn bedrijf Codaisseur failliet ging publiekelijk te delen op LinkedIn. Het kostte me een paar dagen om te beslissen voordat ik het deed. Het is gênant, het kan riskant zijn om het zo openlijk te delen, en het kan allerlei reacties oproepen bij de betrokkenen - maar ik heb er geen spijt van dat ik het gedaan heb. De kracht van onderwijs is vernederend. Zoveel mensen hebben ons bereikt met inspirerende verhalen over hoe hun opleiding bij ons hun leven voorgoed heeft verbeterd. De reacties die mijn bericht uitlokte zijn de brandstof voor Techmongers. Failliet gaan is natuurlijk niet leuk om mee te maken. Toch biedt het een unieke leerervaring - vooral in de tijd voorafgaand aan het uiteindelijke faillissement en de tijd daarna.

In de afgelopen acht jaar hebben we ongeveer 600 mensen geholpen hun baan te veranderen in een carrière in softwareontwikkeling. In de begindagen vond ik mezelf vaak aan de telefoon in gevecht met scepsis; we moesten hard werken om werkgevers te overtuigen om de junior ontwikkelaars die we opleidden aan te nemen, maar naarmate we vorderden, werd het normaal om junior ontwikkelaars aan te nemen en kregen we steeds meer concurrenten. Als je de commentaren leest onder mijn LinkedIn-post over hoe het is afgelopen, is het duidelijk dat Codaisseur een enorme impact heeft gehad op het leven van mensen door hen betaalbaar en toegankelijk onderwijs te bieden, maar dat gebeurde omdat werkgevers in onze ideeën over het aannemen van junior ontwikkelaars geloofden. Daarmee hebben we samen grote golven op de arbeidsmarkt helpen maken: in de afgelopen tien jaar is het aantal mensen dat in de IT werkt bijna verdubbeld. Dat is mooi, maar met 5 van de 6 onvervulde IT-vacatures is er nog veel werk aan de winkel, en Techmongers is er om een stap verder te gaan en organisaties te helpen hun tech-teams te laten groeien: in aantallen, vaardigheden en kennis.

In plaats van te zoeken naar talent dat niet bestaat, biedt Techmongers organisaties aan om dit talent samen te creëren: door tech academies op maat te bouwen die de vaardigheden en technologieën aanleren die nodig zijn. Het opbouwen van een geweldige leergemeenschap en het creëren en onderhouden van hoogwaardig cursusmateriaal is van groot belang als we blijvende veranderingen op deze arbeidsmarkt willen bewerkstelligen. Daarom bouwen we de Techmongers Academy: een full service tech academy die alles onderwijst wat moderne tech organisaties nodig hebben: Software Engineering, Cybersecurity, DevOps & DevSecOps, en binnenkort: Data Science, Low/No-Code, Software Testing, UI & UX Design, en Growth Hacking. Allemaal gebaseerd op bekroonde onderwijsmethoden die we de afgelopen tien jaar hebben ontwikkeld.

Het is ambitieus, zeker. Maar we moeten samen veel meer in onderwijs investeren als we de talentkloof in de IT willen dichten. Zoveel organisaties en mensen zijn afhankelijk van technologie voor alles van levensreddende diensten tot puur vermaak. De meeste moderne bedrijven zijn tot op zekere hoogte techbedrijven. We leren technische vaardigheden aan advocaten, accountants, artsen, bouwkundig ingenieurs, kunstenaars en nog veel meer. Niemand van hen heeft dit op school geleerd, en daarom moeten we onze krachten bundelen. Nu. Want als 80% van de IT-vacatures onvervuld blijft, gaat het bedrijfsleven de verkeerde kant op. Het is geen toeval dat geen van de Grote Vijf in Europa zit. Lange tijd, en misschien nog steeds, werd IT beschouwd als een "hulpmiddel" om "processen te automatiseren". Dat is het niet. Het is de nieuwe manier van leven van de mensheid. We hebben een hele generatie consumenten die innovatieve technologische producten van hoge kwaliteit verwacht, en niet de volgende boekhoudsoftware. Begrijp me niet verkeerd, we hebben ook goede boekhoudsoftware nodig, en er kan een zeer innovatieve manier van boekhouden zijn die ons versteld zal doen staan omdat het past in de categorie die ik net noemde, maar in het algemeen ontbreekt het ons hier in Europa aan grote innovatieve technologie. En een van de redenen is: we hebben niet genoeg technische kennis en software engineering vaardigheden. Dus laten we dat samen veranderen door gespecialiseerde onderwijstrajecten te creëren om innovatieve organisaties te laten groeien waar ze dat nodig hebben!

Laat je team groeien.
Met Techmongers kunnen jullie je eigen tech academy aanbieden met bootcamps of traineeships en permanente educatie. Je neemt mensen aan op cultuur-fit en wij geven je nieuwe werknemers de vaardigheden die ze nodig hebben om het beste werk te leveren in jouw organisatie.
Word Partner