WAARSCHUWING U leest een oud artikel uit het Codaisseur-archief dat we voor uw gemak hebben bewaard. Het kan echter verouderd of helemaal niet meer relevant zijn. Wees gewaarschuwd!

Hoe verliest u uw beste werknemers en raakt u achterop bij de concurrentie? Een gids voor het verwaarlozen van personeelsontwikkeling

Auteur:
Lisa Scorzon
26 april 2023

Ah, dus u wilt weten hoe u uw beste werknemers verliest en achterop raakt bij de concurrentie? Nou, zoek niet verder, want we hebben de perfecte gids voor u! Het heet "Een gids voor het verwaarlozen van personeelsontwikkeling." Hier is hoe het te doen:

Ten eerste: geef uw werknemers geen tijd of middelen om te leren en hun vaardigheden te ontwikkelen. Immers, wie moet op de hoogte blijven van de nieuwste programmeertalen en tech stacks als je gewoon kunt blijven bij wat je weet? Doe geen moeite om te investeren in de vaardigheden van uw team, want wie geeft er om efficiëntie, nauwkeurigheid en productiviteit, toch?

Stel nu dat u besluit over te stappen op een nieuwe tech stack zoals Rust. Maakt u zich geen zorgen of uw ontwikkelteam de nodige vaardigheden en kennis heeft om er effectief mee te werken. Gooi ze gewoon in het diepe en laat ze het maar uitzoeken. Wie heeft training nodig als je met vallen en opstaan kunt leren, toch?

En laten we niet vergeten dat het geven van interne IT-training aan uw team een verspilling van tijd en middelen is. Zeker, het lijkt misschien alsof investeren in de vaardigheden van uw team op lange termijn voordelen oplevert, maar wie heeft daar tijd voor? Het team van ontwikkelaars een paar dagen van een project afhalen voor training is slechts een verlies van productiviteit op korte termijn.

Maar ach, wie maalt er om voordelen op lange termijn als u zich kunt richten op winst op korte termijn? Laat uw team gewoon in het ongewisse over de nieuwste technologieën en programmeertalen, en kijk toe hoe uw concurrenten u inhalen op de markt.

Oh, en laten we niet vergeten dat het bieden van groei- en ontwikkelingsmogelijkheden aan uw team uw bedrijf juist kan schaden. Als u investeert in de vaardigheden van uw team, voelen ze zich misschien wel gewaardeerd en gesteund door hun werkgever, en dat kan ertoe leiden dat ze op lange termijn bij het bedrijf blijven. Wie wil dat soort stabiliteit en betrokkenheid van werknemers?

En wat betreft het verbeteren van de marktintroductietijd en het voorblijven op de concurrentie? Vergeet het maar. Bedrijven met een sterke leercultuur zijn misschien meer geneigd om te innoveren en als eerste op de markt te komen met hun producten en diensten, maar wie heeft innovatie en de eerste plaats nodig als je gewoon kunt blijven bij wat je weet?

PS. Heb je ooit gehoord van bedrijven die hun werknemers contracten laten tekenen waarin staat dat ze hun studieschulden moeten terugbetalen als ze binnen een bepaalde termijn vertrekken? Het is een slimme manier om ervoor te zorgen dat werknemers worden gestimuleerd om bij het bedrijf te blijven, maar het is ook een beetje alsof je zegt: "We betalen voor je opleiding, maar alleen als je belooft voor altijd bij ons te blijven." Het is eigenlijk een win-win situatie. Het bedrijf krijgt bekwame werknemers die minder snel zullen vertrekken, en de werknemers krijgen het gevoel dat ze gegijzeld worden. Wie houdt er niet van een beetje spanning op de werkplek?

Kortom, als u uw beste werknemers wilt verliezen en achterop wilt raken bij de concurrentie, verwaarloos dan gewoon de ontwikkeling van uw werknemers. En als u een stap verder wilt gaan, zorg er dan voor dat uw gebrek aan investering in de vaardigheden en groei van uw team bekend wordt. Op die manier trekt u alleen de minst bekwame en ongemotiveerde werknemers aan die op zoek zijn naar een bedrijf dat geen prioriteit geeft aan professionele groei en ontwikkeling. Veel succes!

Laat je team groeien.
Met Techmongers kunnen jullie je eigen tech academy aanbieden met bootcamps of traineeships en permanente educatie. Je neemt mensen aan op cultuur-fit en wij geven je nieuwe werknemers de vaardigheden die ze nodig hebben om het beste werk te leveren in jouw organisatie.
Word Partner