WAARSCHUWING U leest een oud artikel uit het Codaisseur-archief dat we voor uw gemak hebben bewaard. Het kan echter verouderd of helemaal niet meer relevant zijn. Wees gewaarschuwd!

Technologie zonder grenzen: The Push for Diversity and Inclusion in the Dutch Digital World.

Auteur:
Lisa Scorzon
19 april 2023

Technologie is een essentieel onderdeel van ons leven geworden, en omdat het zich blijft ontwikkelen, neemt de vraag naar geschoolde ontwikkelaars alleen maar toe. In Nederland groeide de werkgelegenheid voor IT-professionals in 2022 met 2,2%. Met zo'n grote vraag kan iedereen overwegen ontwikkelaar te worden, ongeacht zijn of haar achtergrond. Dat is waar onze academie in Amsterdam om de hoek komt kijken.

Onze missie is om de IT en tech industrie te diversifiëren door intensieve bootcamps aan te bieden die mensen in slechts negen weken opleiden tot software ontwikkelaars en cybersecurity specialisten. Wij geloven dat iedereen de kans moet krijgen om te leren coderen en een carrière in de technologie na te streven, ongeacht hun achtergrond. Om onze programma's toegankelijk te maken, werken we samen met organisaties als Finance4Learning en TechMeUp om financieringsopties voor onze cursisten aan te bieden.

Het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit is niet alleen een morele plicht, maar ook zakelijk gezien verstandig. Diverse teams blijken innovatiever en creatiever te zijn, wat leidt tot betere besluitvorming en probleemoplossing. Een team dat bestaat uit mensen met verschillende achtergronden en ervaringen kan problemen op verschillende manieren benaderen, wat leidt tot creatievere oplossingen. Daarom zoeken bedrijven tegenwoordig actief naar diversiteit in hun personeelsbestand.

Nederland staat bekend om zijn bloeiende tech-industrie, maar als het gaat om diversiteit in het veld is er nog steeds vooruitgang te boeken. Laten we eens kijken naar enkele statistieken die licht werpen op de huidige staat van diversiteit in tech in Nederland;

  1. Volgens een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek was in 2020 slechts 9% van de mensen die in de ICT-sector werken vrouw, wat wijst op een aanzienlijke genderkloof in de sector.
  2. In hetzelfde rapport werd vastgesteld dat de meerderheid van de mensen die in Nederland in de ICT-sector werken tussen de 25-45 jaar is, en dat 45-plussers ondervertegenwoordigd zijn.
  3. Uit een enquête van het Nederlandse technologieblad Computable blijkt dat meer dan de helft van de ICT-professionals in Nederland diversiteit en inclusiviteit in de sector belangrijk vindt, maar slechts 16% vindt dat hun organisaties genoeg doen om dit te bevorderen.
  4. Uit een ander onderzoek van Nederland ICT blijkt dat slechts 6% van de werknemers in de sector een niet-westerse achtergrond heeft.

Op onze academie zijn beginners welkom, en ons curriculum is ontworpen om voor iedereen toegankelijk te zijn. We hebben in de loop der jaren bijna 800 junior ontwikkelaars voortgebracht, en we updaten en upgraden ons curriculum voortdurend om te voldoen aan de steeds veranderende eisen van moderne webontwikkeling. Onze cursisten hebben de Job Readiness Guarantee, wat betekent dat ze na afronding van de cursus de nodige vaardigheden en kennis hebben om te solliciteren naar hun eerste baan in de softwareontwikkeling.

Tijdens onze negen weken durende fulltime cursus leren onze cursisten full-stack applicaties te schrijven in Javascript en Python, de meest gebruikte programmeertalen door programmeurs overal. Ze zullen cutting-edge en in-demand technologieën, tools en benaderingen leren die ontwikkelteams over de hele wereld willen implementeren. Onze docenten zijn industrie-experts die ook freelance softwareontwikkelaars zijn, zodat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste kennis en knowhow in de industrie.

Een carrière in de technologie biedt niet alleen concurrerende salarissen en carrièremogelijkheden, maar geeft ook een gevoel van voldoening door het creëren, innoveren en oplossen van echte problemen. Technologie is een industrie die voortdurend in ontwikkeling is en voortdurend nieuwe perspectieven en divers talent nodig heeft. In de technologiesector worden overdraagbare vaardigheden zeer gewaardeerd, omdat ze een uniek perspectief bieden bij het oplossen van problemen.

Iemand met een marketingachtergrond kan bijvoorbeeld een andere benadering van user experience design hebben dan iemand met een computerachtergrond. Deze diversiteit van gedachten kan leiden tot meer innovatieve oplossingen en uiteindelijk tot betere producten. Bij onze Academy vinden we dat iedereen toegang moet hebben tot de mogelijkheden en voordelen die een carrière in de techniek biedt. Daarom bieden we financieringsmogelijkheden en werken we samen met organisaties die onze missie delen om diversiteit en toegankelijkheid in de industrie te bevorderen.

Om onze oprichter te citeren:"We zijn toegewijd aan het diversifiëren van de IT en tech industrie door het toegankelijker te maken voor iedereen. Ons doel is om onze leerlingen uit te rusten met de vaardigheden en kennis die ze nodig hebben om te slagen in de steeds veranderende wereld van de technologie. Wij geloven dat diversiteit en inclusiviteit de sleutel zijn tot innovatie en vooruitgang, en we zijn er trots op een deel van de oplossing te zijn."


Laat je team groeien.
Met Techmongers kunnen jullie je eigen tech academy aanbieden met bootcamps of traineeships en permanente educatie. Je neemt mensen aan op cultuur-fit en wij geven je nieuwe werknemers de vaardigheden die ze nodig hebben om het beste werk te leveren in jouw organisatie.
Word Partner