WAARSCHUWING U leest een oud artikel uit het Codaisseur-archief dat we voor uw gemak hebben bewaard. Het kan echter verouderd of helemaal niet meer relevant zijn. Wees gewaarschuwd!

Iedereen heeft een plek in Tech

Auteur:
Vandana Sudhir
25 april 2023

Technologie heeft ons leven drastisch veranderd en biedt ons talloze voordelen en mogelijkheden. Maar ondanks het ongelooflijke potentieel zien veel mensen de technologische industrie nog steeds als een enge en intimiderende ruimte! Simpelweg denken "Ik ben niet goed genoeg" of "Wie gaat mij aannemen? Ik heb zeker niet de kwalificaties" veroorzaakt een GROTE GAP in de huidige arbeidsmarkt! De vraag naar geschoolde professionals is groter dan ooit tevoren. Van kunstmatige intelligentie tot cyberbeveiliging, er zijn eindeloze mogelijkheden voor carrièregroei in de technologische industrie! 

Daarom wil ik in deze blog vooral de veel voorkomende misvattingen aan de orde stellen om de angst van mensen in de eerste plaats weg te nemen en hen gerust te stellen dat IEDEREEN EEN RUIMTE HEEFT IN DE TECH - ongeacht je leeftijd, achtergrond en eerdere ervaringen!  

 Hier zijn de meest voorkomende misvattingen die mensen weghouden van de technische ruimte. 

  • Je moet een informatica-achtergrond hebben: Veel mensen denken dat je een computerwetenschappelijke graad moet hebben of een expert moet zijn in codering om in de techniek te werken. Een achtergrond in informatica kan nuttig zijn, maar is niet altijd noodzakelijk. Er zijn veel technische functies die andere vaardigheden vereisen, zoals projectbeheer, marketing en verkoop.
  • Je moet jong zijn: Een andere veel voorkomende misvatting is dat tech een spel is voor jongeren. Hoewel er veel jonge professionals in de techniek zijn, zijn er ook veel succesvolle techneuten die hun carrière op latere leeftijd zijn begonnen. Leeftijd hoeft geen belemmering te zijn om een carrière in de techniek te beginnen.
  • Het is alleen voor techneuten: Sommige mensen geloven dat tech alleen is voor degenen die gepassioneerd zijn over technologie en hun vrije tijd doorbrengen met coderen. Veel succesvolle techneuten hebben echter verschillende achtergronden en hebben andere interesses en passies buiten de techniek.
  • Het draait allemaal om Silicon Valley: Hoewel Silicon Valley het epicentrum is van de tech-industrie, zijn er tech-banen en bedrijven over de hele wereld. Je hoeft niet naar Californië te verhuizen om in de technologie te werken.
  • Het is te competitief: De tech industrie staat bekend om zijn concurrentievermogen, maar dat moet je niet ontmoedigen om een carrière in de tech industrie na te streven. Er zijn veel bedrijven en functies binnen de tech-industrie, en veel manieren om je te onderscheiden en naam te maken.

Overstappen naar een technische carrière is gemakkelijker dan het klinkt en vereist een combinatie van bijscholing, netwerken en praktijkervaring opdoen. Als je niet weet waar je moet beginnen, kom dan bij Techmongers zodat we je kunnen helpen bij je overstap naar de technische wereld. Door te luisteren naar je verhaal en je carrière-aspiraties kunnen we je een op maat gemaakt traject aanbieden, aangepast aan je behoeften en vereisten om je perfecte plaats te vinden in de wereld van de technologie.

Laat je team groeien.
Met Techmongers kunnen jullie je eigen tech academy aanbieden met bootcamps of traineeships en permanente educatie. Je neemt mensen aan op cultuur-fit en wij geven je nieuwe werknemers de vaardigheden die ze nodig hebben om het beste werk te leveren in jouw organisatie.
Word Partner