WAARSCHUWING U leest een oud artikel uit het Codaisseur-archief dat we voor uw gemak hebben bewaard. Het kan echter verouderd of helemaal niet meer relevant zijn. Wees gewaarschuwd!

Hoe begint u een carrière in cyberbeveiliging?

Auteur:
Diana de Block
31 januari 2023

Het aantal onvervulde Cybersecurity-banen zal naar verwachting 3,5 miljoen bedragen in 2021 en blijft deze dag groeien. Dit betekent dat er dringend behoefte is aan cyberbeveiligingsspecialisten om de veiligheid van de gegevens van bedrijven en hele landen en hun inwoners te waarborgen. Nederland moet bijvoorbeeld als land zijn cybersecurity-verdediging onder controle krijgen.

Een carrière beginnen in cyberbeveiliging heeft een reeks voordelen, waaronder een aantrekkelijk salaris, groeimogelijkheden en elke dag boeiend werk. Vroeg beginnen op dit gebied kan u een voorsprong geven op de kansen en groei in de industrie. Klaar om uw carrière in cyberbeveiliging te beginnen?

Als je dit artikel leest, ben je al op de goede weg. Omdat het vakgebied nog in ontwikkeling is, lijkt het misschien alsof een start in deze carrière onbereikbaar is en zo cryptisch als T.V. shows het afschilderen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan Mr. Robot.


Enkele vragen die je misschien hebt:

Moet ik een technische achtergrond hebben om in cyberbeveiliging te werken?

Welke technische opleiding heb ik nodig?

Welk certificaat kan ik verdienen om aan bedrijven te laten zien voordat ik mijn carrière in cyberbeveiliging begin?

We beantwoorden je vragen en geven je een duidelijk overzicht van het proces om je carrière in Cybersecurity te starten.

Ten eerste helpt een technische achtergrond zeker. Afhankelijk van de functie die u wilt uitoefenen, is het zeer nuttig en misschien zelfs noodzakelijk dat u weet hoe u moet coderen en hoe u verschillende technologieën moet begrijpen. Als je bijvoorbeeld een Network Security Engineer of een Ethical Hacker wilt worden, zijn deze vaardigheden vereist. Op basis van je carrièredoelen kun je dus ook leren coderen en vooraf technische vaardigheden opbouwen.

Maar voel je niet ontmoedigd als je geen technische achtergrond hebt. U kunt nog steeds de fundamenten van cyberbeveiliging leren en via een gecertificeerde cursus het onderwijs verwerven om andere carrières in Cybersecurity te starten, zoals een Cyber Security Analyst. De cursus Cybersecurity bij Codaisseur is ontworpen voor beginners en helpt geïnteresseerde cursisten de kennis en kwalificaties te verwerven om hun carrière in dit spannende veld te starten.

Wat houdt het curriculum van de Cybersecurity cursus in?
Onze Cybersecurity cursus, voorheen 24 weken parttime, is ingekort tot 12 weken parttime en omvat een introductieweek ter plaatse waarin u de docent, uw klas en het curriculum grondig leert kennen voordat u in de cursusstof duikt.

De cursus begint met de basis van cyberbeveiliging en behandelt vervolgens de analyse van telecommunicatie, hands-on configuratie en beoordelingen, forensisch onderzoek, beveiligingsontwerp en -architectuur, en beveiligingsbeheer en realistische scenario's. Terwijl u de strategieën en concepten leert, leert u ook nieuwe tools en kunt u uw nieuwe kennis toepassen op praktijksituaties.

Hoe helpt de Academy mij voor te bereiden op een carrière in Cybersecurity?
Tijdens deze Academy neemt u deel aan levensechte scenario's en brengt u het geleerde in praktijk met Virtual Machines. Met deze oefening kunt u experimenteren met verschillende technologieën en technieken zonder echt schade aan te richten. Naast de informatie, vaardigheden en ervaring door middel van lezingen en hands-on training, biedt onze Academy een Career Accelerator-week. In deze laatste week van de Academy krijgt u de middelen om u voor te bereiden op uw zoektocht naar een baan.

Welk certificaat ontvang ik na het afronden van de Academy?
Na het afronden van de Cybersecurity Academy ben je voorbereid om het COMPTIA Security+ examen af te leggen inclusief een examenvoucher en e-book. Dit certificaat is wereldwijd erkend in de Cybersecurity industrie om uw vaardigheden te valideren voor uw nieuwe IT Security baan. U kunt deze prestatie dus delen met uw toekomstige werkgevers!

Wat zijn de vereisten van de cursus?
Voordat u zich inschrijft voor de cursus, krijgt u een test om uw Engelse taalvaardigheid te beoordelen en een proeve van bekwaamheid om uw probleemoplossend vermogen te beoordelen. Omdat de cursus is ontworpen voor beginners, kunt u volledig nieuw zijn in Cybersecurity. Laat gewoon uw motivatie zien en wees klaar om deze versnelde leeruitdaging aan te gaan.

Starten in Cybersecurity is nu slechts een cursus verwijderd. Inwoners van Nederland kunnen STAP-financiering aanvragen om €1.000,- korting op hun collegegeld te krijgen. Voor meer informatie over onze Academy, bezoek ons hier.

Laat je team groeien.
Met Techmongers kunnen jullie je eigen tech academy aanbieden met bootcamps of traineeships en permanente educatie. Je neemt mensen aan op cultuur-fit en wij geven je nieuwe werknemers de vaardigheden die ze nodig hebben om het beste werk te leveren in jouw organisatie.
Word Partner