WAARSCHUWING U leest een oud artikel uit het Codaisseur-archief dat we voor uw gemak hebben bewaard. Het kan echter verouderd of helemaal niet meer relevant zijn. Wees gewaarschuwd!

SLIM-subsidie in 2023

Auteur:
27 februari 2023

De arbeidsmarkt verandert steeds sneller door nieuwe programmeertalen, robotisering, big data en kunstmatige intelligentie. Door technologische ontwikkelingen die elkaar in hoog tempo opvolgen, is het leren en ontwikkelen van werknemers belangrijker dan ooit.

Bent u een innovatief MKB-bedrijf en heeft u de ambitie om het levenslang leren en ontwikkelen van de medewerkers binnen uw organisatie te stimuleren? Dan kunt u een subsidie van maximaal € 24.999 aanvragen voor het uitvoeren van een leer- en ontwikkeltraject.

Binnen het MKB is er vaak minder aandacht voor het leren en ontwikkelen van werknemers omdat werkgevers hier niet altijd de tijd, kennis en/of (financiële) middelen voor hebben. Met de SLIM-subsidie (Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het MKB) kunt u de vaardigheden van uw werknemers up-to-date houden, loopbaanadvies voor werknemers krijgen of een bedrijfsschool opzetten. Dit helpt niet alleen bij de leercurve van de medewerkers, maar investeren in uw medewerkers heeft ook een positief effect op het behoud van uw medewerkers.

De SLIM-subsidie voor het MKB richt zich op de volgende thema's:

  • Doorlichten van het bedrijf en formuleren van een nieuw opleidings- en ontwikkelingsplan (trends en ontwikkelingen worden in kaart gebracht en de HR-strategie wordt bepaald);
  • Afdelingen of bedrijfsactiviteiten laten samenwerken, zodat ze van elkaar leren;
  • Individuele ontwikkelingsgesprekken voeren met externe adviseurs;
  • Het opzetten van een academie, bedrijfsschool of bedrijfsspecifieke knowhow;
  • Het opzetten van een leerportaal voor het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en beroepshouding;
  • Organisatie van een cyclus van periodieke ontwikkelingsgesprekken en persoonlijke ontwikkelingsplannen, begeleid en gecoacht door een externe adviseur.

SLIM subsidie aanvragen?

De SLIM subsidie kan worden aangevraagd van 1 maart tot en met 30 maart 2023 en SLIM aanvragen moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen. Het is belangrijk dat subsidieaanvragen compleet zijn, een onvolledige of te late aanvraag brengt onnodige kosten met zich mee. U kunt uw kansen op subsidie vergroten door uw aanvraag uit te besteden aan een ervaren subsidiepartner. Techmongers kan u helpen om in contact te komen met een gecertificeerde en vertrouwde adviseur.

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Laat je team groeien.
Met Techmongers kunnen jullie je eigen tech academy aanbieden met bootcamps of traineeships en permanente educatie. Je neemt mensen aan op cultuur-fit en wij geven je nieuwe werknemers de vaardigheden die ze nodig hebben om het beste werk te leveren in jouw organisatie.
Word Partner