Senior

Technisch Leiderschap: "De CTO Cursus"

Deze cursus is een uniek technisch leiderschapsprogramma dat tot doel heeft senior IT-professionals te helpen de ultieme volgende stap in hun carrière te zetten. Een Chief Technical Officer (CTO) is een senior executive die verantwoordelijk is voor de technische richting en strategie van een organisatie. Technische leiders hebben meestal een sterke technische achtergrond en zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de technische aspecten van de producten, diensten en activiteiten van de organisatie.

Zoals u zult merken uit de ervaring van uw docenten, kunnen de achtergronden en specifieke verantwoordelijkheden van een CTO variëren afhankelijk van de organisatie, maar in het algemeen is een CTO verantwoordelijk voor de technische visie, richting en uitvoering van een organisatie, zijn zij de hoofdarchitect van de technologie van de organisatie en zijn zij een belangrijk lid van het leiderschapsteam.

Senior
niveau
42
dagen
240
uren
CTO
certificaat

Wat zit er in deze cursus?

Hier is een overzicht van de inhoud van de cursus.

Technisch beheer
Softwareontwikkelingsmethoden
Projectbeheer
Technische architectuur
Veel voorkomende aanvallen
Technische communicatie
Bedrijfsstrategie
Leiderschap en teambuilding
Interpersoonlijke vaardigheden
Technische domeinen

Technisch beheer

Technisch beheer is het proces van leiding geven aan en toezicht houden op de technische aspecten van een project of organisatie. Het omvat taken zoals het leiden van een ontwikkelingsteam, het nemen van technische beslissingen, het beheren van technische schulden, het bepalen van de technische richting en strategie, het beheren van het budget en de middelen, het identificeren en aanpakken van technische risico's en problemen, en het communiceren met niet-technische belanghebbenden. Het vereist het vermogen om technische behoeften en doelen in evenwicht te brengen met budget, middelen en tijdsbeperkingen, en om een ontwikkelteam te leiden en te inspireren.

Softwareontwikkelingsmethoden

Leer meer over populaire softwareontwikkelingsmethoden zoals Agile, Waterval en Scrum. Zie hoe ze werken, welke problemen ze oplossen en wat hun voor- en nadelen zijn. Elke methode heeft verschillende implementaties en blinkt uit in verschillende omgevingen en industrieën. Ook de bedrijfs- en teamcultuur speelt een rol bij het kiezen van de juiste methode.

Projectbeheer

Leer over de planning, uitvoering, monitoring en controle van een project om specifieke doelen en doelstellingen te bereiken. We richten ons op taken als budgettering, toewijzing van middelen en risicobeheer.

Technische architectuur

De technische architectuur is het algemene ontwerp van een systeem, inclusief de structuur, de componenten, de interfaces en de gegevensstroom. Het definieert hoe het systeem aan zijn eisen zal voldoen en zijn technologiestapel zal ondersteunen. Voorbeelden van onderwerpen die we zullen behandelen zijn microservices, monolieten, cloud computing en containerisatie.

Veel voorkomende aanvallen

U leert over alle verschillende aanvallen op de steeds langer wordende lijst van veel voorkomende aanvallen om u en uw organisatie voor te bereiden op zaken die iedereen kunnen overkomen. Maar ze kennen geeft u tenminste een kans om te vechten!

Technische communicatie

Leren communiceren met niet-technische belanghebbenden, en technische informatie op een praktische manier presenteren aan een niet-technisch publiek.

Bedrijfsstrategie

Leer de impact van uw team op uw organisatie te maximaliseren door nieuwe zakelijke kansen te identificeren en te evalueren, en een langetermijnvisie te creëren voor de technische richting van een bedrijf.

Leiderschap en teambuilding

Leer vaardigheden voor het effectief leiden en managen van een team, waaronder communicatie, motivatie, conflictoplossing, besluitvorming, probleemoplossing, het opbouwen en managen van een goed presterend team, het stimuleren van creativiteit en innovatie, en cultuuropbouw. We behandelen ook zachte vaardigheden zoals emotionele intelligentie, empathie, actief luisteren en zelfbewustzijn, die essentieel zijn bij het leiden en opbouwen van een team.

Interpersoonlijke vaardigheden

U leert technieken en strategieën voor effectieve communicatie en interactie met anderen, waaronder communicatie, empathie, conflictoplossing, onderhandeling, besluitvorming, probleemoplossing, emotionele intelligentie en het opbouwen en onderhouden van relaties. We behandelen ook zelfbewustzijn, zelfregulering, motivatie, sociaal bewustzijn, culturele intelligentie, actief luisteren en begrip van lichaamstaal.

Technische domeinen

We duiken in verschillende technische domeinen en hun toepassingen, zoals: Machine Learning, Artificial Intelligence, Blockchain, Internet of Things, Cloud computing, Cybersecurity en Data Science.

Startdata

Zoek hieronder een startdatum, of laat ons weten wanneer je een cursus wilt volgen.

12

Mei 2023

Technisch Leiderschap: "De CTO Cursus"

Hybride cursus die eindigt op:

9 mei 2025

Lessen van:

16:00 uur
naar
22:00 uur
€ 24.000,00 EUR
€ 18.000,00 EUR
binnenkort sluiten

Leeradviseur

Onze Learning Advisors zijn er om professionele begeleiding te bieden. Bel ons als u hulp nodig heeft bij het kiezen van het juiste curriculum of de juiste financieringsoptie.

Gesprek plannen
Waarom Techmongers?
Techmongers biedt zowel gestandaardiseerde als op maat gemaakte leerprogramma's om teams met te laten groeien met de juiste kennis en skills. De traineeships die we aanbieden zijn volledig afgestemd op de recruitmentbehoeften van onze partners, zodat juniors snel onboarden en aan de slag kunnen.

We geloven ook dat we als professionals deel moeten uitmaken van een gemeenschap om te blijven leren, daarom hebben we een actieve community om onze bijscholingsprogramma's gecreëerd.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die hun leiderschapsvaardigheden en/of hun technisch perspectief naar een zeer hoog niveau willen tillen. We gaan ervan uit dat de studenten over technische vaardigheden beschikken, maar we behandelen tijdens de cursus ook de belangrijkste technische aspecten op een hoog niveau. Bekijk de cursusonderwerpen op deze pagina. Ze geven een goede indicatie van waar u in deze deeltijdcursus uw tijd aan zult besteden. We gaan ervan uit dat je in een technische functie werkt waarin je kunt toepassen wat je in de lessen leert terwijl je deze cursus doet. Verwacht 4-6 uur huiswerk bovenop de maandelijkse sessies (ook 4-6 uur).

Ervaren leraren

Onze docenten hebben meerdere jaren onderwijservaring en werkervaring in hun vakgebied. Precies weten wat er in het veld speelt en onze kennis kunnen overdragen is wat ons en onze studenten motiveert.

Hybride klaslokalen

Onze klaslokalen zijn uitgerust met alle nodige hulpmiddelen om zowel on-site als online leren tegelijk mogelijk te maken. Kies het formaat dat het beste bij je past.

Geavanceerde technologieën

Leer moderne technologieën en de huidige best practices. Ons curriculum is marktgericht en wordt regelmatig bijgewerkt.

Word gecertificeerd

Met het Techmongers CTO-certificaat heb je een blijk van je harde werk, maar geen officieel erkende certificering. Doorheen de cursus zullen we echter wijzen op mogelijkheden om je te upgraden. Als dat is wat u zoekt, zijn certificeringen zoals PRINCE2, Scrum, en zelfs een (Nederlands) Post-HBO diploma mogelijk via onze partners met enkele kleine aanpassingen aan het programma. Laat het onze studieadviseurs weten, en wij adviseren en komen u graag tegemoet.

Geef je ontwikkelteam erkenning met een certificaat van Codaisseur.

Verhoog de productiviteit van je team met de gecertificeerde Scrum-methodologie.

Bescherm je organisatie met onze gecertificeerde cyberbeveiligingscursussen.

Andere cursussen die u misschien leuk vindt

Deze andere cursussen kunnen je interesseren. Zorg er wel voor dat je alles in dit studietraject bekijkt.

5
Dagen
Gevorderden

Cybersecurity en Ethisch Hacken

Deze cursus is een inleiding tot Cybersecurity die een reeks onderwerpen en tools behandelt die een Ethical Hacker moet kennen. De cursus is deels theorie, maar vooral een hands-on ervaring die de studenten klaarstoomt voor succes wanneer ze het geleerde in hun werk moeten toepassen.

Meer lezen
40
Dagen
Beginner

Full-Stack Javascript Academie

Tijdens deze fulltime cursus van 8 weken leren kandidaten full-stack applicaties te schrijven in Javascript, de meest gebruikte programmeertaal door programmeurs overal ter wereld. De cursisten leren geavanceerde en veelgevraagde technologieën, tools en benaderingen die ontwikkelteams over de hele wereld willen implementeren, maar waar soms de ervaring of capaciteit voor ontbreekt. Als nieuwe ontwikkelaars in het team zullen zij deze kennis en vaardigheden inbrengen. Tegen het einde van deze cursus zullen ze in staat zijn om full-stack applicaties te maken met behulp van de technologieën die het meest gevraagd worden door de markt.

De cursus is oorspronkelijk ontwikkeld door ons team in Codaisseur, de #1 Code Academy in Nederland.

Meer lezen