Senior

Technisch Leiderschap: "De CTO Cursus"

Deze cursus is een uniek technisch leiderschapsprogramma dat tot doel heeft senior IT-professionals te helpen de ultieme volgende stap in hun carrière te zetten. Een Chief Technical Officer (CTO) is een senior executive die verantwoordelijk is voor de technische richting en strategie van een organisatie. Technische leiders hebben meestal een sterke technische achtergrond en zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de technische aspecten van de producten, diensten en activiteiten van de organisatie.

Zoals u zult merken uit de ervaring van uw docenten, kunnen de achtergronden en specifieke verantwoordelijkheden van een CTO variëren afhankelijk van de organisatie, maar in het algemeen is een CTO verantwoordelijk voor de technische visie, richting en uitvoering van een organisatie, zijn zij de hoofdarchitect van de technologie van de organisatie en zijn zij een belangrijk lid van het leiderschapsteam.

Senior
niveau
42
dagen
Ter plaatse (Amsterdam)
240
uren
Voltijds
Deeltijd
CTO
certificaat

Wat zit er in deze cursus?

Hier is een overzicht van de inhoud van de cursus.

Technisch beheer
Softwareontwikkelingsmethoden
Projectbeheer
Technische architectuur
Veel voorkomende aanvallen
Technische communicatie
Bedrijfsstrategie
Leiderschap en teambuilding
Interpersoonlijke vaardigheden
Technische domeinen

Technisch beheer

Technisch beheer is het proces van leiding geven aan en toezicht houden op de technische aspecten van een project of organisatie. Het omvat taken zoals het leiden van een ontwikkelingsteam, het nemen van technische beslissingen, het beheren van technische schulden, het bepalen van de technische richting en strategie, het beheren van het budget en de middelen, het identificeren en aanpakken van technische risico's en problemen, en het communiceren met niet-technische belanghebbenden. Het vereist het vermogen om technische behoeften en doelen in evenwicht te brengen met budget, middelen en tijdsbeperkingen, en om een ontwikkelteam te leiden en te inspireren.

Softwareontwikkelingsmethoden

Leer meer over populaire softwareontwikkelingsmethoden zoals Agile, Waterval en Scrum. Zie hoe ze werken, welke problemen ze oplossen en wat hun voor- en nadelen zijn. Elke methode heeft verschillende implementaties en blinkt uit in verschillende omgevingen en industrieën. Ook de bedrijfs- en teamcultuur speelt een rol bij het kiezen van de juiste methode.

Projectbeheer

Leer over de planning, uitvoering, monitoring en controle van een project om specifieke doelen en doelstellingen te bereiken. We richten ons op taken als budgettering, toewijzing van middelen en risicobeheer.

Technische architectuur

De technische architectuur is het algemene ontwerp van een systeem, inclusief de structuur, de componenten, de interfaces en de gegevensstroom. Het definieert hoe het systeem aan zijn eisen zal voldoen en zijn technologiestapel zal ondersteunen. Voorbeelden van onderwerpen die we zullen behandelen zijn microservices, monolieten, cloud computing en containerisatie.

Veel voorkomende aanvallen

U leert over alle verschillende aanvallen op de steeds langer wordende lijst van veel voorkomende aanvallen om u en uw organisatie voor te bereiden op zaken die iedereen kunnen overkomen. Maar ze kennen geeft u tenminste een kans om te vechten!

Technische communicatie

Leren communiceren met niet-technische belanghebbenden, en technische informatie op een praktische manier presenteren aan een niet-technisch publiek.

Bedrijfsstrategie

Leer de impact van uw team op uw organisatie te maximaliseren door nieuwe zakelijke kansen te identificeren en te evalueren, en een langetermijnvisie te creëren voor de technische richting van een bedrijf.

Leiderschap en teambuilding

Leer vaardigheden voor het effectief leiden en managen van een team, waaronder communicatie, motivatie, conflictoplossing, besluitvorming, probleemoplossing, het opbouwen en managen van een goed presterend team, het stimuleren van creativiteit en innovatie, en cultuuropbouw. We behandelen ook zachte vaardigheden zoals emotionele intelligentie, empathie, actief luisteren en zelfbewustzijn, die essentieel zijn bij het leiden en opbouwen van een team.

Interpersoonlijke vaardigheden

U leert technieken en strategieën voor effectieve communicatie en interactie met anderen, waaronder communicatie, empathie, conflictoplossing, onderhandeling, besluitvorming, probleemoplossing, emotionele intelligentie en het opbouwen en onderhouden van relaties. We behandelen ook zelfbewustzijn, zelfregulering, motivatie, sociaal bewustzijn, culturele intelligentie, actief luisteren en begrip van lichaamstaal.

Technische domeinen

We duiken in verschillende technische domeinen en hun toepassingen, zoals: Machine Learning, Artificial Intelligence, Blockchain, Internet of Things, Cloud computing, Cybersecurity en Data Science.

Leer- en loopbaanadviseur

Onze leer- en loopbaanadviseurs zijn er om u professioneel te begeleiden. Plan een gesprek als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste curriculum of financieringsoptie.

Gesprek plannen

Uw cursus financieren

Wij geloven dat financiën een carrière in de techniek nooit in de weg mogen staan. Daarom zijn we een partnerschap aangegaan met een toonaangevende organisatie om financieringsopties te bieden voor onze studenten. Bij TechMeUp kunt u financiering aanvragen zonder voorafgaande kosten of verplichtingen.

👥 Community:
Je maakt deel uit van ons levendige online leerplatform Kyna. Kyna is ontwikkeld op basis van meer dan 40 jaar onderwijservaring en is de plek waar je begint aan deze spannende educatieve reis. Kyna is meer dan alleen een platform; het is uw ultieme leerplein. Het is ontworpen om onderwijs leuk te maken, nieuwsgierigheid te stimuleren en je in contact te brengen met medeleerlingen. Bereid jezelf voor op een dynamische carrière in Tech.


Startdata

Zoek hieronder een startdatum, of laat ons weten wanneer je een cursus wilt volgen.

Startdata zijn gepland op aanvraag voor deze cursus.
Neem contact op
Waarom Techmongers?
Techmongers biedt zowel gestandaardiseerde als op maat gemaakte leerprogramma's om teams met te laten groeien met de juiste kennis en skills. De traineeships die we aanbieden zijn volledig afgestemd op de recruitmentbehoeften van onze partners, zodat juniors snel onboarden en aan de slag kunnen.

We geloven ook dat we als professionals deel moeten uitmaken van een gemeenschap om te blijven leren, daarom hebben we een actieve community om onze bijscholingsprogramma's gecreëerd.

Geavanceerde technologieën

Leer moderne technologieën en de huidige best practices. Ons curriculum is marktgericht en wordt regelmatig bijgewerkt.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die hun leiderschapsvaardigheden en/of hun technisch perspectief naar een zeer hoog niveau willen tillen. We gaan ervan uit dat de studenten over technische vaardigheden beschikken, maar we behandelen tijdens de cursus ook de belangrijkste technische aspecten op een hoog niveau. Bekijk de cursusonderwerpen op deze pagina. Ze geven een goede indicatie van waar u in deze deeltijdcursus uw tijd aan zult besteden. We gaan ervan uit dat je in een technische functie werkt waarin je kunt toepassen wat je in de lessen leert terwijl je deze cursus doet. Verwacht 4-6 uur huiswerk bovenop de maandelijkse sessies (ook 4-6 uur).

Ervaren leraren

Onze docenten hebben meerdere jaren onderwijservaring en werkervaring in hun vakgebied. Precies weten wat er in het veld speelt en onze kennis kunnen overdragen is wat ons en onze studenten motiveert.

Hybride klaslokalen

Onze klaslokalen zijn uitgerust met alle nodige hulpmiddelen om zowel on-site als online leren tegelijk mogelijk te maken. Kies het formaat dat het beste bij je past.

Geavanceerde technologieën

Leer moderne technologieën en de huidige best practices. Ons curriculum is marktgericht en wordt regelmatig bijgewerkt.

Word gecertificeerd

Met het Techmongers CTO-certificaat heb je een blijk van je harde werk, maar geen officieel erkende certificering. Doorheen de cursus zullen we echter wijzen op mogelijkheden om je te upgraden. Als dat is wat u zoekt, zijn certificeringen zoals PRINCE2, Scrum, en zelfs een (Nederlands) Post-HBO diploma mogelijk via onze partners met enkele kleine aanpassingen aan het programma. Laat het onze studieadviseurs weten, en wij adviseren en komen u graag tegemoet.

Het cursusmateriaal wordt online verstrekt en blijft tot ten minste zes maanden na de cursus beschikbaar.
Studenten die de cursus niet halen, mogen noodzakelijke onderdelen van de cursus een tweede keer doen. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht wanneer de examens via externe partners worden overgedaan.

Geef je ontwikkelteam erkenning met een certificaat van Codaisseur.

Verhoog de productiviteit van je team met de gecertificeerde Scrum-methodologie.

Bescherm je organisatie met onze gecertificeerde cyberbeveiligingscursussen.

Andere cursussen die u misschien leuk vindt

Deze andere cursussen kunnen je interesseren. Zorg er wel voor dat je alles in dit studietraject bekijkt.

5
Dagen
Gevorderden

Cybersecurity en Ethisch Hacken

Deze cursus is een inleiding tot Cybersecurity die een reeks onderwerpen en tools behandelt die een Ethical Hacker moet kennen. De cursus is deels theorie, maar vooral een hands-on ervaring die de studenten klaarstoomt voor succes wanneer ze het geleerde in hun werk moeten toepassen.

Meer lezen
45
Dagen
Beginner

Full-Stack Javascript & Python Academie

Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar een lonende carrière in de techniek? Met ons intensieve bootcamp van 10 weken doe je de vaardigheden en kennis op die je nodig hebt om softwareontwikkelaar of ondernemer te worden.

Tijdens deze fulltime cursus leer je full-stack applicaties te schrijven in Javascript en Python, de meest gebruikte programmeertalen door programmeurs wereldwijd. Je leert ook cutting-edge en in-demand technologieën, tools en benaderingen die ontwikkelteams over de hele wereld graag willen implementeren. Als nieuwe ontwikkelaar in het team breng je deze kennis en vaardigheden in, waardoor je een waardevolle aanwinst bent voor elk bedrijf.

Aan het einde van deze cursus ben je in staat om full-stack applicaties te maken met de technologieën waar de markt het meest om vraagt. Met onze Job Readiness Guarantee kun je erop vertrouwen dat je klaar bent om aan de slag te gaan en je technische carrière te starten. Laat je niet tegenhouden door een gebrek aan ervaring of vaardigheden. Doe mee aan ons bootcamp en ontgrendel vandaag nog je potentieel als softwareontwikkelaar of ondernemer.

Begin aan een transformerende reis met ons uitgebreide bootcamp voor €10.000. We begrijpen hoe belangrijk het is om in je opleiding te investeren en daarom hebben we een baangarantiemodel ontworpen om de financiële verplichting te verlichten.

Als je wordt toegelaten tot ons programma, hoef je maar 50% vooruit te betalen, zodat je je kunt concentreren op je leerervaring. De resterende 50% betaal je pas als je binnen 5 maanden na je afstuderen een baan hebt gevonden. Wij geloven in je succes en als je om wat voor reden dan ook geen werk vindt binnen deze periode, schelden we het resterende bedrag kwijt. Jouw carrièredoelen zijn onze prioriteit en onze toewijding aan jouw succes is onwrikbaar.

Investeer verstandig in je opleiding en laat je carrièreaspiraties floreren met ons baangarantiemodel.

Meer lezen